Word vrijwilliger

Steun de natuur door een stukje van je vrije tijd te schenken!

Het Heidebos, de Zandberg, de Turfmeersen en de Reepkes zijn een groot gebied om te beheren.

Dit beheer wordt uitgevoerd door een groep vrijwilligers elk volgens eigen beschikbaarheid.

Er wordt gewerkt aan de infrastructuur, zoals bankjes herstellen, bewegwijzering en informatieborden verzorgen, afrasteringen plaatsen en herstellen. Onder de beheerwerken vallen het maaien en afvoeren van grasland en adelaarsvaren, verwijderen van Amerikaanse Vogelkers enz.

Hierbij komen zowel manueel werk als gemotoriseerde werken voor, zoals tractoractiviteit: maaien, kneuzen enz ... .

Geregeld worden er ook activiteiten georganiseerd, waarbij we ook heel wat hulp kunnen gebruiken! Gebak of soep maken en verkopen op een activiteit, wafels bakken, zaal klaarzetten, helpen bij de paddenoverzet in Lochristi. Ook ondersteuning om het tijdschrift tot stand te brengen is een mogelijkheid. Schrijf je graag eens een artikel over de natuur of wandel je graag en wil je dit bij voorkeur combineren met iets nuttigs, dan is het bussen van ons tijdschrift in gemeenten groot Lochristi, Moerbeke en Wachtebeke misschien iets voor jou. Meehelpen bij onze jaarlijkse bomen - en struikenverkoop in november, waaronder het tellen en klaarleggen van de bestellingen in een magazijn, het aan huis leveren van de bestellingen, ....

We kunnen altijd extra handen gebruiken. Hoe weinig de hulp ook is, die is steeds welkom!

Kriebelen jouw handen ook? Stuur dan een mailtje naar a.m.philips@gmail.com, je wordt op de hoogte gehouden van onze zaterdag - of maandagwerkdag. Of registreer je als vrijwilliger via dit formulier. Dus ook tijdens de week kan je aan de slag!

Weet je het nog niet goed welke vrijwilligersactiviteit je het beste ligt? Check even wat je kan doen als vrijwilliger of doe de vrijwilligerstest. Je zal misschien verrast zijn van de uitkomst!